Materiaal sieraden

Brass sieraden, Silver Plated of Gold Plated

Een klein deel van onze sieraden collectie is gemaakt van brass materiaal + plating. Dit betekent dat het sieraad van bv. koper is gemaakt met een dun laagje 14 karaat goud of een laagje 925 sterling zilver. 

Stainless Steel Steel sieraden zijn van zeer hoge kwaliteit! Stainless steel is kleurvast, allergie en nikkelvrij waardoor eigenlijk iedereen deze sieraden kan dragen. Stainless steel sieraden zijn waterproof oftewel waterbestendig. Het is geen probleem als je een keer tijdens het douchen je sieraden vergeet af te doen. Let wel op met zeep en shampoo. In deze producten kunnen stoffen zitten die je sieraden zouden kunnen beschadigen. Let ook op met chloorwater en zeewater. Dit is beide niet goed voor je sieraden. Het voordeel van Stainless Steel ten opzichte van echt zilver en goud is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt en is nog gladder ook. Stainless Steel heeft de eigenschap om zeer goed de plating vast te houden voor jarenlang plezier van je sieraden!

Sieraden kunnen verkleuren door de PH-waarde van je huid.. De PH-waarde van je huid is sterk afhankelijk van je voeding, alcoholgebruik, lichaamsbeweging en/of  medicijn gebruik. Deze middelen kunnen de zuurgraad van je huid beïnvloeden waardoor er een reactie kan ontstaan.

Mocht je oor geïrriteerd of ontstoken raken, doe dan je oorbellen uit. Door een irritatie kan de zuurgraad van je huid veranderen, waardoor de oorbel kan gaan oxideren en zwart kan uitslaan. Voorkom dit door je oor gaatjes goed te verzorgen, waardoor je langer plezier houdt van jouw oorbellen!

DQ

Bij de collectie van Atelier Visible maken wij o.a. gebruik van bedels die gemaakt zijn van DQ metaal. DQ staat voor Designer Quality en is een soort Europees keurmerk voor kwalitatief zeer goed materiaal wat vooral gebruikt wordt om professionele sieraden mee te maken. DQ metaal is nikkelvrij en de plating is van écht zilver en écht goud.

Atelier Visible

Alle materialen die gebruikt worden bij het samenstellen van de oorbellen zijn van hoge kwaliteit en met zorg uitgezocht. De one piece oorbellen van Atelier Visible worden in ons eigen atelier ontworpen en met de hand gemaakt waardoor de kwaliteitscontrole zeer hoog is. De sieraden zijn veelal gemaakt van Stainless Steel. Dit materiaal heeft als voordeel dat het niet kan verkleuren zodat je nog langer plezier hebt van je sieraden! Alle sieraden zijn 100% nikkelvrij.

Bij het ontwerpen van onze bedels maken wij gebruik van de volgende materialen:

 • Zoetwaterparels
 • Natuursteen
 • Hematiet
 • Stras
 • Jade
 • Schelp

 

Tips & onderhoud


 • Water kun je het beste vermijden. De kleur van jouw gold plated sieraden kan hierdoor vervagen of lichter worden. Wij adviseren je om je sieraden af te doen als je gaat slapen, zwemmen, douchen, sporten of een luchtje op gaat doen. Op die manier houd je de sieraden langer mooi.
 • Pas op met huidverzorgingsproducten, cosmetica en chemische middelen. Wanneer je sieraden in aanraking komen met deze middelen, kunnen ze worden aangetast met verkleuring en dofheid als gevolg. 
 • Bewaar je sieraden in een sieradendoosje of sieradenzakje wanneer je ze niet draagt. Op deze manier bescherm je jouw sieraden tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 
 • Bewaar je sieraden niet in de badkamer. De hoge luchtvochtigheid kan je sieraden aantasten.
 • Je stainless steel sieraad kun je reinigen met een zacht sopje (let op dat hier geen chloor in zit) en wat lauw water daarna goed droogdeppen met een zacht keukendoekje.
 • Om vuil te verwijderen uit hoekjes en gaatjes raden wij aan om een zachte tandenborstel te gebruiken (niet een die al voor het tandenpoetsen is gebruikt!) Leg eerst je sieraad in een bakje water zodat het vuil los kan weken, daarna zachtjes met de tandenborstel over de vuile plekjes borstelen.
 • Door middel van babyolie op een doekje te doen en met dit doekje voorzichtig over je sieraad heen te wrijven ziet het er weer als nieuw uit

 

Wij wensen je veel plezier met het dragen van onze sieraden!